מהם הצעדים חשובים בהקמת מטבח חדש?
כאשר אתם ניגשים להקים את מטבח החלומות שלכם חשוב להתייחס למספר שאלות:
מה גודל משטח העבודה האופטימלי עבורכם? כמובן שבשאלה זו יש להתחשב במספר הנפשות בבית, מה סגנון הבישול, האם אתם נוהגים לבשל כל המשפחה יחד וכדו'.
איזה סוג של אוכל אנו אוכלים? האם אנו מבשלים בסגנון סוויד? הקפצה בווק? טיגון בשמן עמוק? כמובן שבכל מטבח נהוג לבשל במגוון סגנונות, אולם כדאי לחשוב על שיטות הבישול העיקריות הצפויות לשמש אתכם בשנים הקרובות.
היכן נאחסן את הכלים? בכל רגע נתון אנו משתמשים בחלק קטן בלבד מכלל הכלים שלנו, וחשוב להתייחס לכך בעת הקמת המטבח. במידה ואתם מחזיקים במספר גדול במיוחד של כלי בישול, חשוב להקדיש חלקים גדולים מחלל המטבח לטובת אחסון הכלים. כמו כן, במידה ואתם מפרידים בין הכלים הרגילים לכלי הבישול המיועדים לפסח, חשוב להתייחס לכך בעת עיצוב המטבח.
לאחר שהתייחסנו לשאלות אלה, כדאי להתאים את גודל הכיור והמדיח ליתר חלקי המטבח, וליצור מרחב מדויק התואם את גודל מכשירי המטבח השונים. בנוסף, עלינו ליצור גישה בטוחה ומרווחת לתנור, המבטיחה את בטיחות המשתמשים. המטרה העיקרית שלנו בסידור ועיצוב המטבח היא יצירת ארגונומיקה יעילה ונוחה על פי עקרונות "משולש העבודה המקובל". משולש זה מתאר את השילוב האידיאלי בין שלושת אזורי המטבח – אזור הניקיון (כיור), אזור הבישול (כיריים) ואזור האחסון (מקרר). על פי עקרונות משולש העבודה, הנתיבים בין שלושת המוקדים צריכים להיות נגישים וקרובים, כאשר המרחק האידיאלי המקובל עומד על 1.5-3 מטרים. כמובן שחשוב להתאים את התיאוריות הכלליות עם הצרכים והרצונות האישיים של כל אדם, ועל כן אנו מקפידים לפעול בשיתוף פעולה הדוק עם הלקוחות שלנו. שילוב זה מאפשר לנו ליצור גשר בין הידע המקצועי של המעצבים שלנו, לבין הרצונות והסגנון האישי של כל לקוח, ולהביא לתוצאה מושלמת.